Na jaren met (onverklaarbare) buik en darmklachten te hebben gelopen was ik het zat. Ik dacht: hier wil ik niet de rest van mijn leven mee blijven dealen. Dit moet anders kunnen.

En dat bleek ook zo te zijn! Toch zie ik veel vrouwen jarenlang rondlopen met PDS klachten. Ze proberen van alles, maar niks helpt echt om de klachten te verminderen. Ik kan wel zeggen dat mijn klachten met 90% zijn afgenomen.

Misschien volg je mij al een tijdje op instagram of ben je juist net met mij in aanraking gekomen. Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je benieuwd bent naar mijn verhaal.

Dit deel ik graag met je.

De huisarts stuurde me weg met een recept voor medicatie en een ‘’je zal er mee moeten leren leven’’

Nadat ik heel internet had afgestruind om te vinden waar ik last van had, wist ik al wel bijna dat het PDS was. Toen de huisarts dat bevestigde ging ik op zoek naar oplossingen.

De huisarts stuurde me weg met een recept voor medicatie en een  ‘’je zal er mee moeten leren leven’’. De medicatie gaf ik een kans want ik had er alles voor over om van die klachten af te komen. Het werkte. Voor 3 maanden. Daarna kwamen alle klachten net zo hard weer terug.

Dus zocht ik verder. Ik kwam terecht bij een PDS coach. Daar leerde ik over de verschillende factoren die invloed hebben op jouw klachten. Ik kwam erachter dat leefstijl net zo belangrijk is als voeding. Naast voeding ging ik aan de slag met mijn mindset, stress en beweging. Toen ik daar meer balans en controle over kreeg zijn mijn klachten drastisch verminderd.

Ik kan nu weer zorgeloos genieten van etentjes met vriendinnen, kan heerlijk eten en ben zeker niet op dieet. 

Nu is mijn missie om andere vrouwen die ook met PDS klachten strugglen te helpen de klachten drastisch te verminderen. Zodat je weer onbezorgd kan genieten!

Ik at zo gezond (dacht ik) en toch had ik altijd buikpijn

 

Ik at gezonder dan ooit en sportte vier keer per week. Ik snapte maar niet dat ik zo vaak krampen had, mn buik zo opgezwollen was en ik zo moe was. Het was geen uitzondering dat ik na het eten in foetus houding op de bank moest gaan liggen.

 

Ik leek wel zwanger zo opgeblazen was mijn buik

Hoe vaak ik wel niet voor de spiegel heb gestaan, me verbazend over mijn buik.. Ik leek wel 4 maanden zwanger. Soms was het de volgende ochtend minder en soms hield het een paar dagen aan.

 

En dan de genante momenten..

De onvoorspelbaarheid maakte het ook zo ontzettend vervelend. Als ik een avond uit ging met vriendinnen dan hoopte ik echt dat mijn buik rustig zou zijn en ik gewoon kon genieten die avond.

 

Maar de genante momenten waren soms niet te voorkomen.. Gasvorming en winderigheid waren helaas ook vaak het geval..

 

Als je doet wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd al kreeg…

Toen zette ik de stap en verminderde mijn klachten met 90%

Ik ontdekte wat de oplossing was.  Het gevoel van er niet meer alleen voor staan was fijn. Ik kwam erachter wat allemaal van invloed was op mijn klachten. Ik weet nu beter wat ik kan eten, wat mij wel en niet helpt en hoe ik mijn leven kan indelen en optimaal kan genieten.

Ik voel me fit, energiek en kan weer meer vertrouwen op mijn eigen lichaam. Ik weet op welke voeding en leefstijl ik het beste ga. Ik leef weer zonder continue buikpijn, zonder opgeblazen buik na elke maaltijd, zonder schaamte omdat mijn darmen aan het rommelen zijn of er gas ontsnapt, zonder zorgen over wat als..

Nu is het mijn missie om vrouwen zoals jij die last hebben van darmklachten  te helpen zodat we weer onbezorgd kunnen genieten!

 

Want jij wil toch ook zorgeloos genieten?

Ik ben ervan overtuigd dat jouw leefstijl en mindset bepalend zijn hierin. Door zowel naar je voeding als leefstijl, mindset en beweging te kijken kun jij je PDS klachten drastisch verminderen.

Nog wat Good to knows over mij

Als je mij een beetje leert kennen kom je erachter dat ik

  • sushi lover ben

Hier mag je me snachts wel echt voor wakker maken! 

  • nogal klunzig kan zijn

Echt. Mijn telefoon valt gemiddeld 5 keer per dag.. Er valt geregeld een glas om en ik loop regelmatig net te dicht langs de deur om mijn teen te stoten.

  • altijd een planning maak

Ik ben gek op plannen! En ben dan ook elke week druk in de weer met stiften en kleurtjes.

  • vroeger een hekel had aan groente en nu ontbijt ik er zelfs mee

Het geeft me energie, focus en zorgt voor rustige darmen.

  • Ik een ochtendmens ben

Hier functioneer ik op mn best. Het gevoel dat jij al wakker bent en de rest van de wereld nog slaapt. Heerlijk! Het liefste doe ik dan ook al mijn taken in de ochtend uurtjes maar dat gaat helaas niet..

  • het liefste elke dag sport

Heerlijk vind ik dit! Het liefste sochtends vroeg om daarna met volle energie de dag in te gaan.

Herken jij je in mijn verhaal? Loop je ook rond met PDS klachten? Ik maak graag kennis met je om jouw verhaal te horen. De enige manier om te veranderen is de eerste stap te nemen.

Als je de eerste stap wil nemen stuur me dan een berichtje op instagram @maudytiggelavenn | PDS coach. Dan ontmoeten we elkaar daar.