Andijvie stamppot

Ik houd van zoete aardappelen en vind dit in een stamppot dan ook lekkerder dan de gewone aardappel. Deze stamppot is vegetarisch maar de pittige tempeh is een hele goede vervanger voor de rookworst vind ik zelf!

 

Liever vlees?

Ga dan voor een (magere) rookworst in plaats van de tempeh.

Andijvie stamppot
Andijvie Stamppot

met zoete aardappel & pittige tempeh

Tijd: 20 min | 4 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr andijvie
  • 1300 gr geschilde zoete aardappel (dit is voor 4 grote porties, 1 kg kan ook)
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gr tempeh
  • 10 gr/ 1 el sesamolie
  • 50 gr ketjap asin (of ketjap manis)
  • 15 gr sojasaus
  • 25 gr sambal
  • handje pompoenpitten
  • peper & zout

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappels, snijd deze in grove stukken en kook voor 8 minuten. Giet de aardappels af en stamp deze grof.
  2. Snijd ondertussen de 2 paprika’s in kleine stukjes.
  3. Snijd de tempeh in reepjes en marineer deze met de 50 gr ketjap, 15 gr sojasaus, 10 gr sesamolie en 25 gr sambal. Laat dit even intrekken.
  4. Doe de paprika´ś en andijvie bij de zoete aardappel en stamp dit. Doe de andijvie beetje bij beetje erbij zodat je het goed kunt blijven mixen.
  5. Voeg hier peper en zout aan toe.
  6. Bak de tempeh in een koekenpan (zonder olie) voor ongeveer 8 minuten.
  7. Leg de stamppot op een bord of in een mealprep bakje en leg hier de tempeh bovenop.
  8. Maak het af met wat pompoenpitten & enjoy!

Tip

  • Dit recept is goed te gebruiken als mealprep! Het recept is voor 4 porties. Heb je over? Doe dit dan in een bakje en bewaar het max 3 dagen in de koelkast of vries het direct in en haal het er op een later moment uit.

Voedingswaarden

Voor 1 portie
Calorieën: 555
Koolhydraten: 80
Eiwitten: 23,5
Vetten: 13
Vezels: 20,5

Ga je dit recept maken? Ik ben heel benieuwd hoe het wordt en wat jij ervan vind! Laat het me vooral weten in een reactie of laat het me zien en tag me via instagram @fitmetmau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *