Mueslirepen

Een ideaal tussendoortje voor elk moment. Voor als je honger hebt maar nog even moet wachten tot de volgende maaltijd. Of voor als je eigenlijk geen tijd hebt om te eten maar wel energie nodig hebt. Deze mueslireep zit bomvol goede voedingsstoffen! En het leukste is dat jij precies weet wat er in zit. Geen gekke toevoegingen, geen onnodig toegevoegde suikers maar pure ingrediënten. En oprecht heel erg lekker. Ik hoop dat je nieuwsgierig bent geworden en deze repen gaat proberen. Het is zeker niet moeilijk en je hebt er de hele week plezier van!

Ik gebruik 90% pure chocolade. Hoe puurder de chocolade hoe minder suiker er aan is toegevoegd. Ik raad dus zo puur mogelijk aan maar je kunt ook kiezen voor een wat lichtere chocolade.

Ik gebruik verschillende noten, zaden en pitten in dit recept. Je kunt hiermee variëren. Je mag een soort noot kiezen of vier verschillende. Hieronder een aantal soorten die je kunt gebruiken.

Noten:

Cashewnoten
Pecannoten
Walnoten
Paranoten
Hazelnoten

Pitten:
Pompoenpitten
Zonnebloempitten

Zaden:
Gebroken lijnzaad
Chiazaad
Hennepzaad
Maanzaad

In een afgesloten bak blijven de repen vijf dagen goed. Je kunt ze ook invriezen en dan blijven de repen 3 maanden goed. 

Geniet ervan!

Muesli repen
Muesli repen met Choco topping

Tijd: 15 min | 12 repen

Dit heb je nodig

  • 1 banaan, 1 grote of 2 kleintjes
  • 75 ml water
  • 2 el/ 25 gr kokosolie
  • 2 el/ 20 gr honing
  • 75 gr noten
  • 75 gr zaden/ pitten
  • 125 gr cranberries/ rozijnen
  • 150 gr havermout of havervlokken

Voor de topping

  • 100 gr pure chocolade
  • 75 ml (plantaardige) melk (ik gebruik ongezoete amandel of sojamelk)

Dit heb je ook nodig

  • Ovenschaal/ brownievorm
  • Bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven).
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  3. Prak de banaan fijn in een kom.
  4. Doe de kokosolie, het water en de honing in een pannetje en zet dit op laag vuur. Roer tot het geheel is gesmolten en laat het dan even afkoelen.
  5. Hak de noten grof in stukjes en voeg deze toe aan de kom met de banaan.
  6. Voeg dan de pitten en zaden toe.
  7. Hak als het nodig is de rozijnen en cranberry´s door de helft. Als deze iets kleiner zijn blijven ze beter in de reep zitten straks.
  8. Voeg de rozijnen/ cranberry´s, het honing mengsel en de havermout toe en roer dit goed door tot je een stevige plakkerige massa krijgt.
  9. Verspreid dit mengsel over het bakblik. Verdeel het gelijkmatig met de bovenkant van een lepel en druk goed aan.
  10. Bak de muesli plak in 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Je kunt met de chocolade topping beginnen als de muesli plak nog 5 minuten moet bakken. Doe de melk in een pannetje op laag vuur en wacht tot het goed warm is. 
  12. Haal het van het vuur af en voeg nu de blokjes chocolade toe en blijf goed roeren tot alles is opgenomen en je een choco pasta hebt.
  13. Verdeel de pasta over de muesli plak en top af met wat nootjes of kokosrasp.
  14. Laat het minimaal 2 uur opstijven en snijd de plak dan in twaalf repen.

Tip

  • Vries de muesli repen per stuk in zodat je deze langer dan vijf dagen kunt bewaren. Pak ´s  ochtends een reep uit de vriezer zodat je deze een paar uur later kunt opeten.

Voedingswaarden

Voor 1/12 stuk
Calorieën: 240
Koolhydraten: 20
Eiwitten: 5,5
Vetten: 14
Vezels: 2

Ga je dit recept maken? Ik ben heel benieuwd hoe het wordt en wat jij ervan vind! Laat het me vooral weten in een reactie of laat het me zien en tag me via instagram @fitmetmau.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *