Yesss een echt mealprep recept! Natuurlijk kun je deze maaltijd ook heel goed gewoon als avondeten klaarmaken;) Maar het is ook goed geschikt voor een mealprep. Ik prepte het als lunch voor 3 dagen en at de maaltijd warm. Ik hoop dat jij hier net van kan genieten als ik!

 

Je kunt kiezen voor kip of voor de vegetarische variant met tempeh, of beide als je wat afwisseling wil in je mealprep!

Mealprep: Kip met Gewokte groente en Cashew

Tijd: 30 min | 3 porties

Dit heb je nodig

  • 3 afsluitbare bakjes (hier komt de mealprep in)
  • 150 gr pandan rijst (of een ander soort rijst)
  • 3 paprika’s
  • 3 wortels
  • 3 cm gember
  • 3 -5 el sojasaus
  • 3 -5 el oestersaus
  • 15 gr/ 2 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 45 gr cashewnoten (ongezouten)
  • 300 gr kipdijfilet of 300 gr tempeh
  • 1 stengel bosui
  • peper & zout
  • sesamzaadjes

Zo maak je het

  1. Kook de rijst in een rijstkoker of in een pan.
  2. Snijd de gember en knoflook klein.
  3. Kip: Leg de kipdijfilet neer en prik hier met een mes heel veel gaatjes in. Draai de kipdij om en doe hetzelfde aan de andere kant. Dit zorgt ervoor dat de kip krokanter wordt met het bakken. Bestrooi beide kanten met peper en zout.
    Tempeh: Snijd de tempeh in blokjes en doe deze in een schaal. Voeg hier 2 el sojasaus, 2 el oestersaus en 2 el sesamolie bij en schep dit goed om.
  4. Snijd de paprika en wortels in blokjes.
  5. Kip: Laat de pan heet worden. Doe een scheut sesam olie in de wokpan en voeg de gember en knoflook toe. Zet het vuur hoog en voeg dan de kip toe en bak deze tot het rondom bruin is. Voeg daarna de groente toe aan de wok.
    Tempeh: Doe een scheut sesamolie in de pan en voeg de gember en knoflook toe.  bak de tempeh een paar minuten. Voeg dan alle groente toe.
  6. Voeg de cashewnoten toe en voeg peper en zout toe naar smaak.
  7. Voeg de 2 el sojasaus en 2 el oestersaus toe aan de wok als deze bijna klaar is. Zet het vuur laag, wok nog 1 minuutje door en zet het vuur dan uit.
  8. Snijd de bosui in ringetjes.
  9. Verdeel de rijst over de 3 bakjes (leg het aan 1 kant van het bakje). Verdeel dan de wok in drie porties en leg dit naast de rijst.
  10. Strooi hier de bosui overheen en maak het af met sesamzaadjes.
  11. Laat het afkoelen en zet de bakjes daarna (binnen 2 uur) in de koelkast.

 

Voedingswaarden

Voor 1 portie
Calorieën: 537
Koolhydraten: 60
Eiwitten: 30
Vetten: 18,5
Vezels: 7,2

Ga je dit recept maken? Ik ben heel benieuwd hoe het wordt en wat jij ervan vind! Laat het me vooral weten in een reactie of laat het me zien en tag me via instagram @fitmetmau.