Paas kwarktaart

Met deze kwarktaart ging ik voor de looks! Ik wilde mooie laagjes maken met vrolijke paas kleurtjes. Dit is het resultaat! En het smaakte ook nog eens top. Lekker fris door de kwark maar toch zoet door het fruit dat erin zit. En ooooh de mango topping… heerlijk!

Ik maakte deze kwarktaart speciaal voor pasen maar je kunt hem natuurlijk op elke verjaardag serveren. Of gewoon als verwen ontbijtje voor jezelf maken.

Paas kwarktaart
Paas Kwarktaart

Tijd: 30 min | 12 stukken

Dit heb je nodig

Voor de bodem

  • 120 gr gemengde ongezouten noten
  • 150 gr dadels (ik gebruik verse die zijn al wat zachter)
  • 130 gr havermout 
  • 20 gr kokosolie 

Voor de kwarklaag

  • 900 gr magere kwark (ik gebruik lactose vrij)
  • 150 gr diepvries bosbessen 150 gr
  • Gelatine blaadjes 7 stuks

Voor de topping

  • 350 gr mango
  • 2 el chiazaadjes
  • 40 gr kokosolie

Dit heb je ook nodig

  • Taartvorm/ brownievorm
  • Bakpapier

Zo maak je het

  1. Laat de dadels 10 minuten in heet water weken en snijd daarna de pitten eruit.
  2. Leg de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Maal de noten even fijn in een blender/ keukenmachine of crunch de noten met de hand.
  4. Snijd de dadels in hele kleine stukjes en voeg dit bij het notenmengsel samen met de kokosolie en de havermout.
  5. Kneed dit met je handen of een vork tot een plakkerige massa. (Het klopt dat het niet een geheel word en iets droog blijft).
  6. Leg dit in de taartvorm en druk het gelijkmatig uit over de hele bodem. Zet de bodem even in de koelkast.
  7. Mix de helft van de kwark met de blauwe bessen.
  8. Doe 5 eetlepels bosbessen kwark in een pannetje, maak dit warm, voeg 3  gelatine blaadjes hierbij en roer tot het is opgelost. Voeg dit dan weer bij de rest van de bosbessen kwark.
  9. Doe dan hetzelfde met de naturel kwark.
  10. Verdeel de naturel kwark over de bodem. Giet daarop zachtjes de bosbessen kwark en spreid dit gelijkmatig uit. Zet de taart even in de vriezer.
  11. Snijd de mango in stukken (of gebruik diepvries mango) en mix dit samen met 40 gr kokosolie in de blender. 
  12. Roer het chiazaad door het mango mengsel.
  13. Haal de taart uit de vriezer en verdeel het mango mengsel over de kwarktaart.
  14. Zet de taart voor 2 uur in de vriezer zodat de mango laag wat harder word. Zet de taart daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je hem serveert.

Tip

  • Krijg je de taart niet in een paar dagen op? Of wil je jezelf beschermen?;) Je kunt de stukjes taart ook invriezen en op een later moment eten!

Voedingswaarden

Voor 1/12 stuk
Calorieën: 283
Koolhydraten: 26,5
Eiwitten: 13
Vetten: 13
Vezels: 5

Ga je dit recept maken? Ik ben heel benieuwd hoe het wordt en wat jij ervan vind! Laat het me vooral weten in een reactie of laat het me zien en tag me via instagram @fitmetmau.

3 reacties

  1. Measured together, along with 20 percent of your triglyceride score, they add up to your total cholesterol level lasix 40 mg Assuming the same survival distributions, long term costs for women undergoing BCS with RT were not statistically different than for women undergoing MRM

  2. I own her do you see She belongs to me, George, who never before does sleep disorder cause erectile dysfunction Gnc Mens Vitamin does sleep disorder cause erectile dysfunction Ed Treatment owned so much as does sleep disorder cause erectile dysfunction Sexual Enhancers a piece of rope buying cialis online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *