Quiche

Een quiche vind ik ideaal om veel groente in stoppen en om klaar te maken voor de volgende dag(en) als lunch. Uit deze quiche haal ik 4 porties en daar lunchen we dan 2 dagen mee. Vaak met een soepje ernaast. Een goed verzadigende lunch met veel groente! Dit is een vegetarische variant.

 

Nadeel van een ´normale´ quiche is dat het bladerdeeg zorgt voor veel koolhydraten en het daardoor snel een calorierijke maaltijd word. Een quiche kan ook heel goed zonder bladerdeeg, zoals deze.

Liever vega?
Laat de gerookte kip dan weg en neem iets meer groente.

Quiche met soep
Chili-Courgette Quiche

Zonder bladerdeeg

Tijd: 20 min | 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 rode ui 
  • 1 courgette
  • 100 gr gerookte kip
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 5 eieren
  • 200 gr kookroom light/ creme fraiche
  • 150 gr feta
  • 1 tl kerriepoeder
  • ¼ tl chili
  • 1 teen knoflook

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in  halve ringen en de courgette in kleine blokjes.
  • Bak de courgette met de kip, ui, kerriepoeder, en chili ongeveer 8 minuten in de pan.
  • Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en kluts de kookroom en een teentje geperste knoflook samen met de eieren.
  • Schep het courgette mengsel in een taartvorm, leg de zongedroogde tomaten erop en verkruimel de feta eroverheen.
  • Giet het ei mengsel eroverheen en strooi hier op het laatst nog wat chili poeder op.
  • Bak de quiche in 30 minuten af.

Tip

  • Je kunt de quiche 1 dag in de koelkast bewaren of het per stuk invriezen.

Voedingswaarden

Voor 1 portie
Calorieën: 343
Koolhydraten: 13
Eiwitten: 24,3
Vetten: 20,9
Vezels: 1,3

Ga je dit recept maken? Ik ben heel benieuwd hoe het wordt en wat jij ervan vind! Laat het me vooral weten in een reactie of laat het me zien en tag me via instagram @fitmetmau.