Wafels

De eerste keer dat ik wafels heb gemaakt en dit bevalt wel! Ik maakte een gezonde variant met havermout en zonder toegevoegde suikers. Want verantwoord wafels eten kan heel goed. De geur bij het bakken alleen al maakt dat je graag met deze wafels ontbijt! De gouden combi van appel – kaneel en rozijnen komt hierin terug. Warm zijn ze het lekkerst. Top de wafels af met ahornsiroop, rood fruit of kokosrasp en geniet!

Wafels
Appel Kaneel Havermout Wafels

Tijd: 10 min |  2 wafels

Dit heb je nodig

  • 75 gr havermout
  • 100 ml (plantaardige) melk 
  • 1 ei
  • halve theelepel bakpoeder
  • 1 groene appel (geraspt)
  • 30 gr rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • (kokos) olie om het wafelijzer in te vetten

Voor de topping

  • Ahornsiroop
  • Rood fruit
  • Kokosrasp
  • Of iets anders lekkers

Zo maak je het

  • Vet het wafelijzer in met (kokos) olie en zet het alvast aan.
  • Rasp de appel.
  • Mix de havermout tot havermeel.
  • Mix dan het havermeel, de melk, kaneel en het ei in de blender of met de staafmixer.
  • Voeg de appel en rozijnen toe en roer dit door met een spatel.
  • Giet het beslag in het wafelijzer en bak in ongeveer 3-5 minuten gaar.

Voedingswaarden

Voor 2 wafels
Calorieën: 568
Koolhydraten: 84
Eiwitten: 22
Vetten: 14
Vezels: 10

Ga je dit recept maken? Ik ben heel benieuwd hoe het wordt en wat jij ervan vind! Laat het me vooral weten in een reactie of laat het me zien en tag me via instagram @fitmetmau.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *